לחם מחיטה כוסמין
לארוחת בוקר, עם ממרח פסטו וגבינות מעט זיתים וסלט, הלחם המושלם הכי טעים.


1 יחידות
מצרכים
מצרכים
1.5 כוסות קמח כוסמין
1.5 כוסות קמח לבן רגיל
1 כף שמרים יבשים
1 כף מלח דק
2 כפות שמן קנולה
1.5 כוסות מים פושרים
אופן ההכנה
אופן ההכנה
1
בקערה עמוקה, שמים את שני סוגי הקמח.
2
בצד אחד לשים את השמרים ובצד השני לשים את המלח, להוסיף את השמן ולערבב יחד בעזרת כף.
3
להוסיף לקערה כוס מים ולערבב בעזרת הכף ומדי פעם להוסיף את חצי הכוס השנייה.
4
להמשיך ולערבב בעזרת הכף עד לאיחוד הבצק, לכסות בניילון את הקערה ולהמתין כעשר דקות.
5
כעבור עשר דקות יש להמשיך ללוש בעזרת כף או בעזרת האצבעות מה שנוח, כדקה.
6
הבצק נעים למגע ולא דביק, לעגל את הבצק בצורה יפה . לכסות בניילון ולשים במקרר עד למחר בבוקר.
7
בבוקר מוציאים את הבצק. בשלב זה יש להדליק את התנור 250 מעלות ולשים את הסיר ריק לחימום הסיר ללא מכסה כעשרים דקות.
8
כעבור 20 דקות, יש לפתוח את התנור, לקמח מעט את הסיר החם. זהירות לא לנגוע בסיר.
9
לקחת את הבצק בזהירות מעט לסדר אותו לעיגול . לא לעבד אותו שוב. לשים בסיר החם ולכסות במכסה ולאפות כחצי שעה.
10
כעבור חצי שעה, להוציא את המכסה ולאפות ללא המכסה כעשר דקות נוספות.
