לחם מחיטה כוסמין

לארוחת בוקר, עם ממרח פסטו וגבינות מעט זיתים וסלט, הלחם המושלם הכי טעים.

1 יחידות

מצרכים

מצרכים

1.5 כוסות קמח כוסמין

1.5 כוסות קמח לבן רגיל

1 כף שמרים יבשים

1 כף מלח דק

2 כפות שמן קנולה

1.5 כוסות מים פושרים

אופן ההכנה

אופן ההכנה

1

בקערה עמוקה, שמים את שני סוגי הקמח.

2

בצד אחד לשים את השמרים ובצד השני לשים את המלח, להוסיף את השמן ולערבב יחד בעזרת כף.

3

להוסיף לקערה כוס מים ולערבב בעזרת הכף ומדי פעם להוסיף את חצי הכוס השנייה.

4

להמשיך ולערבב בעזרת הכף עד לאיחוד הבצק, לכסות בניילון את הקערה ולהמתין כעשר דקות.

5

כעבור עשר דקות יש להמשיך ללוש בעזרת כף או בעזרת האצבעות מה שנוח, כדקה.

6

הבצק נעים למגע ולא דביק, לעגל את הבצק בצורה יפה . לכסות בניילון ולשים במקרר עד למחר בבוקר.

7

בבוקר מוציאים את הבצק. בשלב זה יש להדליק את התנור 250 מעלות ולשים את הסיר ריק לחימום הסיר ללא מכסה כעשרים דקות.

8

כעבור 20 דקות, יש לפתוח את התנור, לקמח מעט את הסיר החם. זהירות לא לנגוע בסיר.

9

לקחת את הבצק בזהירות מעט לסדר אותו לעיגול . לא לעבד אותו שוב. לשים בסיר החם ולכסות במכסה ולאפות כחצי שעה.

10

כעבור חצי שעה, להוציא את המכסה ולאפות ללא המכסה כעשר דקות נוספות.

תגובות