סמבוסק במילוי גרגירי חומוס

סמבוסק ממולא בגרגירי חומוס מפוררים גס. ביס נעים עם פריכות ובצק אוורירי.

20 יחידות

מצרכים

לבצק

1 קילו קמח מנופה

1 כפות שמרים

1 כפות מלח

3 כוסות מים פושרים

למילוי

3 כוסות גרגירי חומוס מבושלים ורכים

1 יחידה בצל גדול קצוץ גס

1 כפית מלח דק

1 כפית שטוחה תבלין חוויג'

רבע כפית פלפל שחור

רבע כוס שמן

לטיגון

1 כוס שמן

אופן ההכנה

אופן ההכנה לבצק

1

לשים במיקסר את הקמח, המלח והשמרים. להדליק את המיקסר בדרגה איטית כחצי דקה.

2

להמשיך ולהפעיל את המיקסר באיטיות ותוך כדי להוסיף בהדרגה את המים הפושרים. (את המים אני שמה בכד מדידה ומוזגת באיטיות).

3

להמשיך עד לאיחוד הבצק ולהגביר את המהירות לרמה 2 כחמש דקות.

4

להפסיק את פעולת המיקסר ולהעביר את הבצק לקערה. לכסות בניילון .

5

להשאיר את הבצק במקום חמים כחצי שעה. (הבצק יכפיל את נפחו)

אופן ההכנה למילוי

6

את גרגירי החומוס יש להשרות לילה שלם ולאחר מכן לשים בסיר עם מים ולהרתיח כשעה וחצי ו/או עד שהגרגירים יהיו רכים מאד.

7

להדליק את הגז על להבה גבוה עד שהשמן התחמם מעט, הוסיף את הבצל הקצוץ ולטגן כחצי דקה תוך כדי ערבוב בעזרת כף.

8

להוסיף את גרגירי החומוס הרכים ולערבב ביחד עם הבצל. בעזרת מזלג למעוך את החומוס. הגרגרים צריכים להיות מפוררים גס.

9

להוסיף את התבלינים ולבשל יחד כדקה תוך כדי ערבוב.

אופן הכנת הסמבוסק

10

על משטח מקומח (אפשרי על השיש) ליצור כדורים, בגודל כדור פינג פונג ולהשאיר להתפחה כחמש דקות.

11

בעזרת מערוך לרדד כל כדור לצורה עגולה עובי של חצי ס"מ וקצת פחות (הבצק תופח גם בטיגון אז מי שאוהב יותר).

12

בעזרת כף יש למלא חופן מהמילוי בחצי מהעיגול להשטיח את המילוי ולכסות בחצי השני ולקרוץ מסביב לסגירה של הסמבוסק.

13

להדליק גז על אש בינונית ולשים את השמן לטיגון עד כשהשמן חם יש להוסיף את הסמבוסק, אני שמה במחבת 3 אחדים.

14

לטגן עד להזהבה ולהפוך לצד השני ולטגן להזהבה. להוציא את הסמבוסק על צלחת עם נייר סופג.

הערות:

הכוסות הם חד פעמי לשתייה חמה.

אני מכינה 3 יחידות סמבוסק וכשהם בטיגון אני מנמיכה את הגז ומכינה 3 אחדים נוספים מכיוון שהבצק תופח מהר ואני לא רוצה שבטיגון יהיה כמו סופגניה.

הבצק יוצא רך ונעים וכייף לעבוד איתו.

תגובות