פוקצ'ה עם מילוי ביצה עין
בצק שמרים קל להכנה ונעים לעבודה.


1 יחידות
מצרכים
לבצק
3 כוסות קמח לבן
1 כפית שמרים יבשים
1 כפית מלח
2 כפות שמן קנולה
1.5 כוסות מים פושרים
לקישוט
3 כפות שומשום
1 יחידה ביצה L למילוי בבצק
1 יחידה ביצה למרוח על הפוקצ'ה
אופן ההכנה
1
בקערה לשים את הקמח, המלח, השמרים והשמן ולערבב בעזרת כף.
2
להוסיף את המים בהדרגה עד לאיחוד הבצק.
3
לכסות את הבצק במגבת ולהשאיר במקום חם כחמש דקות.
4
ללוש שוב את הבצק כחמש דקות עד לבצק חלק ונעים למגע ולא דביק.
5
לכסות במגבת ולשים במקום חם להתפחה כחצי שעה.
6
לקמח משטח עבודה ולשים את הבצק על המשטח.
7
לפזר קמח על הבצק. לקחת כוס זכוכית ובעזרת תחתית הכוס לשים במרכז הבצק בלחיצות עדינות וכך לעשות מסביב לבצק.
8
נוצרת בצק שמסביב יש בצק עבה כמו קערה.
9
לשים נייר אפיה בתבנית ולשים את הפוקצ'ה בתבנית. לסדר את הבצק שוב.
10
בקערית לקשקש ביצה. למרוח מסביב לפוקצ'ה ביצה ולפזר מעט שומשום.
11
להדליק תנור בחום 190 מעלות ולאפות כעשר דקות בלבד.
12
להוציא מהתנור. לשבור ביצה שלימה באמצע הפוקצ'ה לפזר מלח ופלפל שחור ולהמשיך לאפות עד להזהבה (בערך 20 דקות).
