לחם שיפון
לחם שיפון מקמח מלא וקמח לבן.


1 מנות
מצרכים
לבצק
1/2 כוס קמח שיפון חום
3 כוסות קמח שיפון לבן
1 כפית שמרים יבשים
1 כפית מלח דק
2.1/3 כוס מים ברז פושרים
2 כפות שמן קנולה
אופן ההכנה
1
שמים בקערה את הקמח, המלח, והשמרים היבשים ומערבבים בעזרת כף.
2
מוסיפים את השמן ומערבבים.
3
מוסיפים בהדרגה את המים ומערבבים בעזרת הכף, עד שייוצר בצק רק ודביק.
4
להמשיך וללוש כשתי דקות. לוקחים קערה נקייה ומקמחים את התחתית שלה בנדיבות. שמים את הבצק בקערה ומקמחים מעל הבצק.
5
מקמחים תחתית של סיר. בעזרת קלף מעבירים את הבצק .
6
מכדררים את הבצק לכדור עגול ויפה, חורצים בעזרת סכין חד מלמעלה שני קוים.
7
מדליקים תנור חום 250 מעלות.
8
שמים מכסה על הסיר ומכניסים לתנור לחצי שעה.
9
כעבור חצי מוציאים את המכסה ואופים עוד חצי שעה או עד להשחמת הלחם.
