לחם שיפון

לחם שיפון מקמח מלא וקמח לבן.

1 מנות

מצרכים

לבצק

1/2 כוס קמח שיפון חום

3 כוסות קמח שיפון לבן

1 כפית שמרים יבשים

1 כפית מלח דק

2.1/3 כוס מים ברז פושרים

2 כפות שמן קנולה

אופן ההכנה

1

שמים בקערה את הקמח, המלח, והשמרים היבשים ומערבבים בעזרת כף.

2

מוסיפים את השמן ומערבבים.

3

מוסיפים בהדרגה את המים ומערבבים בעזרת הכף, עד שייוצר בצק רק ודביק.

4

להמשיך וללוש כשתי דקות. לוקחים קערה נקייה ומקמחים את התחתית שלה בנדיבות. שמים את הבצק בקערה ומקמחים מעל הבצק.

5

מקמחים תחתית של סיר. בעזרת קלף מעבירים את הבצק .

6

מכדררים את הבצק לכדור עגול ויפה, חורצים בעזרת סכין חד מלמעלה שני קוים.

7

מדליקים תנור חום 250 מעלות.

8

שמים מכסה על הסיר ומכניסים לתנור לחצי שעה.

9

כעבור חצי מוציאים את המכסה ואופים עוד חצי שעה או עד להשחמת הלחם.

תגובות