דג קוד פילה מבושל

לפני שנים רבות, צפיתי בתוכנית עם הזמרת יפה ירקוני, היא דיברה על הדגים שהיא עושה והסבירה על המתכון. אני רשמתי את המתכון והכנתי עם קצת שינויים. הדג מאד טעים כי הוא מטוגן מעט לפני שמבשלים אותו וכך הוא לא מתפורר ונשאר שלם עם צבע יפה.

3 מנות

מצרכים

רוטב הדג

1 יחידה פלפל אדום

1 יחידה פלפל צהוב

1 יחידה פלפל חריף ירוק

6 יחידה שיני שום

3 כפות שמן קנולה

2 יחידה עגבניות מקולפות חתוכות לרבעים

1/2 כוס כוסברה

1/2 כפית מלח

2 כפות פפריקה

1 כפית כורכום

1 כפית כמון

1 כוס מים

לדג

6 יחידות דג קוד פילה

1 כוס קמח

1/2 כפית מלח

1/2 כוס שמן קנולה

אופן ההכנה

הכנת הרוטב

1

לחתוך את הפלפלים לרצועות עבות ל-8 רצועות הפלפל הירוק החריף לחתוך ל-4 חתיכות.

2

לקלף את העגבניות ולחתוך ל-4 פלחים. שיני שום לחתוך כל שן שום לחצי.

3

לחמם מחבת עם השמן, לשים את הפלפלים, השום והעגבניות . לטגן ובעזרת כף לערבב מידי פעם עד לריכוך הירקות.

4

להוסיף את המים והתבלינים של הרוטב ולערבב. להביא לרתיחה, להנמיך את הגז על אש בינונית ולכסות את הסיר.

5

לבשל כחצי שעה. לטעום אם המלח מספיק ואם יש צורך להוסיף לפי הטעם הרצוי.

הכנת הדג

6

לשטוף את הדג בברז ולשים במסננת להורדת המים.

7

בצלחת שטוחה לשים את הקמח עם המלח. את הדג לשים בקמח בכל הצדדים ולנער את שאריות הקמח. במחבת לשים את השמן לטיגון הדג. כשהמחבת מעט חם, לטגן את הדג בשני הצדדים. הדג צריך להיות צבע זהוב.

8

בזהירות להוציא את הדג ולשים בצלחת נפרדת.

הרכבת המנה

9

לפתוח את הסיר עם הרוטב ולשים את הדגים מעל הרוטב. בעזרת כף יש להרטיב את הדג כדי שכל הדג ישקע ברוטב.

10

לבשל את הדג כרבע שעה על אש בינונית. לאחר כיבוי האש, יש לפזר כוסברה קצוצה מעל הדג.

הערות:

חשוב לטגן את הדג אל תדלגו על הטיגון. זה מה שיוצר את הדג שלום יפה ומיוחד.

את הדגים אני קונה אצל מוכר דגים. אני לא מצאתי את הדגים בסופר.

חנויות דגים מוכרים אותם יפים, נקיים, וחתוכים לפי המידות של כל מנה.

תגובות