חצילים ממולאים בבשר טחון (שיח מחשי)
שיח מחשי מאכל סורי , תבשיל חצילים הוא מאכל אהוב על העדה שלנו הקמישילים (ארץ סוריה), ולכן קראו לו שיח, כי חציל הוא כמו שיח של המגזר הערבי. המילה מחשי פירושו ממולא. לכן הוא נקרא חציל ממולא. הורי סיפרו לנו כי כשהיה אורח מגיע להתארח ושכמכינים לכבודו שיח מחשי זה היה אורח כבוד. בקמישלי רוב הסורים היו אנשים פשוטים וחלקם עניים לכן לא הרשו לעצמם לקנות בשר וחצילים כי זה היה יקר. המאכל אהוב עלי למרות שאני ממעיטה להכינו. אבל הוא תבשיל שאני מאד אוהבת לאכול. החצילים צריכים להיות קטנים בגודל של קישואים.


4 מנות
מצרכים
למילוי
קטנים יחידות חצילים
3/4 קילו בשר טחון
1 בצל יבש בגודל בינוני
1 חבילה פטרוזיליה קצוצה
1 כפית מלח
רבע כפית פלפל שחור
1 כף פפריקה מתוקה רטובה
1 כף צ'ילי גרוס
3 כפות שמן קנולה
לרוטב
4 כפות שמן קנולה
4 כפות רסק עגבניות מרוכז
1 כפית מלח
2 כפות מרק עוף
חצי כפות פלפל שחור
אופן ההכנה
הכנת המילוי
1
לחמם מחבת עם השמן, להוסיף את הבשר טחון ולפורר את הבשר בעזרת מזלג עד שהבשר שינה צורה והתפורר היטב.
2
את הבצל הקצוץ להוסיף ולהמשיך לערבב על אש גבוה את הבשר עד שהמים מתאדים והבשר נשאר ללא נוזלים לגמרי.
3
להוסיף את התבלינים (פלפל שחור, פפריקה וצ'ילי גרוס) ולערבב היטב. לכבות את הגז ולהוסיף את הפטרוזיליה הקצוצה לערבב ולהשאיר בצד.
הכנת הרוטב
4
במחבת עם שמן לחמם מעט ולשים את רסק העגבניות לערבב בעזרת כף לחצי דקה ולהוסיף 3 כוסות מים, לערבב ותוך כדי להוסיף את התבלינים, עד להרתחה.
5
להנמיך את הגז על אש נמוכה.
הכנת החצילים
6
לקלף את החצילים כך שיהיה שורה עם קליפה ושורה ללא קליפה (כמו זברה).
7
לרוקן את תוכן החציל היטב כך שדפנות החציל והפנים יהיו ממש דקים וריקים.
8
למלא את החצילים במילוי הבשר. יש לדחוס את הבשר כדי שיהיה מלא, לסתום את הפתח בשאריות המילוי שהוצאתם מהחציל.
9
לטגן את החצילים מכל הצדדים עד להזהבה וקצת השחמה. (שיהיה מעט צבע חום).
10
להוציא את החצילים מהטיגון ולהעביר אותם בזהירות לרוטב שהוכן מראש.
11
לבשל את החצילים כשעה על הגז על אש בינונית.
הערות:

הכנת התבשיל תמיד מכינה אותו ביום שישי לשבת בצהריים.

התבשיל נמצא על הפלטה של שבת כ-3 שעות וזה נהיה חום ונמס בפה.
