עוגת גבינה
אני אוהבת מאד להכין את העוגה, כולם אוהבים אותה. טעם מענג וקלה להכנה. כשילדי מגיעים לבקר, מיד הולכים להכין קפה ולקנח בעוגת הגבינה.

מצרכים
תחתית הבצק
שרוול של פתי בר (300 גרם) גרם ביסקווטים
100 גרם חמאה מומסת
לעוגה
6 ביצים L
500 גרם גבינה לבנה
250 גרם גבינה לבנה
200 גרם שמנת חמוצה
1.1/2 כוסות סוכר
3 כפות קורנפלור
4 כפות אינסטנט פודינג
1 גרידת לימון
1 כפית מיץ לימון טבעי
לציפוי העוגה
200 גרם שמנת חמוצה
3 כפות סוכר
אופן ההכנה
1
להפריד את החלבונים והחלמונים, את החלמונים לשים בקערה עמוקה לערבב בעזרת קצפת ידנית, להוסיף את הגבינות והשמנת החמוצה, כוס סוכר, גרידת לימון ולערבב היטב. להוסיף 4 כפות אינסטנט פודינג וניל ו- 3 כפות קורנפלור ולערבב היטב .להוסיף את המיץ לימון ולערבב , לשים את הקערה בצד.
2
להקציף את החלבונים כשלוש דקות או עד שהקצף יהיה בהיר. (קציפת יתר פוגמת בעוגה) לכן צריך לראות שהקצף בהיר לא לבן מדי, הקצף אמור להיות יציב אך לא קשה מדי.
3
לשים את קצף החלבונים בקערת הגבינה בשלוש או ארבע פעימות כדי שקצף החלבונים לא ישבר. לערבב בצורה מעגלית.
4
להוציא את התבנית עם התחתית של הביסקוויטים ולשפוך מעל את המילוי של הגבינות.
5
לשים את העוגה בתנור שחומם מראש על 110 מעלות כשעתיים.
6
העוגה צריכה להיות מעט רוטטת. כשהעוגה מוכנה לכבות את התנור ולא להוציא את העוגה רק לאחר כשעתיים.
7
לשפוך בקערה קטנה את השמנת החמוצה והסוכר ולערבב היטב כדי שהסוכר יימס. להמתין כשתי דקות, להוציא את העוגה מהתנור ולשפוך את השמנת החמוצה על העוגה למרוח בזהירות כדי שהשמנת תהיה אחידה וחלקה.
8
להכניס את העוגה במקרר לכמה שעות.
