קובה חמין אדום עם פירות יבשים
קובה חמין כורדי של יהודי זאכו. מעטים מאד מכירים את התבשיל הזה. חמותי ז"ל הייתה מכינה את התבשיל במיוחד בימי החורף הקרים. הפירות יבשים נותנים לתבשיל טעם מתקתק עם מעט מליחות כך שטעמו מיוחד מאד.


4 מנות
מצרכים
מילוי הקובה
1/2 קילו בשר מס' 2
2 שיני שום
2 כפות שמן קנולה
1/4 כפית מלח
לבצק
1 כוס ג'רישה
1 כוס סולת
כוס פושרים כוס מים
1/2 כפית מלח
לרוטב
1/2 קילו בשר מס' 8
1 בצל קצוץ
1 ליטר מים
4 כפות רסק עגבניות
100 גרם שזיפים מיובשים ללא חרצנים
100 גרם מישמש מיובש
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
אופן ההכנה
מילוי הקובה
1
לחתוך את הבשר לקוביות קטנות בגודל כ-2 ס"מ.
2
לחמם בסיר קטן את השמן וכשהסיר חם מעט להוסיף את הבשר עם השום ולבשל עד להשחמה.
3
להוסיף מים עד גובה הבשר לכסות במכסה ולהנמיך את הגז לבינוני על להבה גדולה. לבשל כשעתיים או עד שהבשר מתפרק. (הבדיקה של נעשית תוך כדי מעיכת הבשר על ידי מזלג). במהלך הבישול יש לשים לב שיש מים בסיר ובמידה ואין יש להוסיף מעט כדי שהבשר לא יישרף.
4
לכבות את הגז ובעזרת מזלג לפורר ולהוסיף את המלח, לערבב ולהמתין להתקררות הבשר.
לבצק
5
להשרות את הג'רישה ברבע כוס מים ולהמתין כעשר דקות.
6
להוסיף את את הסולת ובעזרת כף לערבב לאיחוד.
7
להוסיף את המים הנותרים וללוש את הבצק עד לאיחוד ודביקות הבצק.
8
למרוח את הבצק במעט שמן ולהמתין כחמש דקות. (הסולת תופחת וסופגת את הנוזלים , כך שצריך להמתין כחמש דקות כדי שהבצק סיים את ספיגת המים ונעשה נח לעבודה).
9
למלא את הבצק בבשר וליצור כדורים עגולים בקוטר 4 ס"מ.
הכנת הרוטב והרכבת התבשיל
10
בסיר גדול ועמוק לשים את הבשר עם מעט שמן ולבצע סגירה (שהבשר משנה את צבעו).
11
להוסיף מים קצת מעל הבשר ולבשל על אש בינונית בלהבה גדולה כשעה.
12
להוסיף את המלח, פלפל שחור, רסק עגבניות ואת הבצל בעזרת כף לערבב היטב ולהמשיך לבשל עוד כחצי שעה.
13
להוסיף את הקובה ולבשל כחצי שעה תוך כדי נענוע הסיר. (לא לערבב את התבשיל בעזרת כף).
14
לשים בקערה קטנה את הפירות יבשים ולהוסיף עליהם מים רותחים ולשטוף את הפירות.
15
להוסיף את הפירות היבשים מעל התבשיל כך שיבלטו כלפי מעלה.
16
לכסות את הסיר. לאחר ארוחת ערב שבת שמים את החמין על הפלטה.

שרי כהן
פצצה