קציצות בשר ברוטב אדום

אני אוהבת להכין קציצות בשר ברוטב אדום, כי הילדים והנכדים שלי מאד אוהבים אותם. הקציצות האלו נמוכות ומאד עסיסיות. בדרך כלל אני מכינה אותם בערב שבת והם נגמרות באותו יום.

4 מנות

מצרכים

לקציצות

קילו בשר בקר טחון

2 ביצים

2 כפות קמח

1 ו-1/2 כוסות פירורי לחם טחון

1 כפית מלח

3 שיני שום כתושים

1 כפית פפריקה מתוקה

1/4 כפית פלפל שחור טחון

כוס פטרוזליה קצוצה

1 כף שמן זית

1 כף מים פושרים

לרוטב

3 כפות שמן זית

2 עגבניות בינוניות מגורדות

2 כפות רסק עגבניות

1 כף שטוחה פפריקה מתוקה

1/2 כפית פלפל שחור טחון

1/2 כפית פפריקה מתוקה

2 שיני שום קצוצים דק

ליטר מים פושרים

אופן ההכנה

לקציצות

1

שמים את כל מרכבי הקציצות בקערה ומערבבים היטב כשתי דקות לישה ביד. ולהשאיר כעשר דקות בצד.

2

כעבור עשר דקות ליצור כדורים וקצת למעוך אותם לצורה פחות עגולה.

3

לחמם שמן בסיר ולטגן הקציצות משני הצדדים עד להשכמה קלה.

בישול הקציצות

4

לשים בסיר מעט שטוח שמן זית והשום הקצוץ לטגן מעט את השום עד שיזהיב.

5

להוסיף את התבלינים ולאחר מכן את העגבניות והרסק עגבניות יחד ולערבב כחצי דקת בישול.

6

להוסיף את המים ולהרתיח יחד עד שכל הטעמים יתערבבו.

7

לפזר בצורה אחידה את הקציצות המטוגנות על הרוטב לכסות את הסיר ולבשל כחצי שעה.

8

לאחר מכן יש להוציא את המכסה ולבשל הקציצות על אש נמוכה עוד חצי שעה ולכבות הגז.

תגובות

שקד

הכנתי ויצא מ ד ה י ם! תודה רבה צביה!

לפני 5 שנים

ספיר

איזה כיף! בדיוק חיפשתי מתכון לקציצות בשר כתוספת לאורז לבן שהכנתי ומצאתי את זה! יצא מושלם ובכלל לא קשה (הכותבת היא בשלנית מתחילה😁)

לפני 5 שנים

נופר

הריח של זה באף שלי!!!! טעים ברמות על!!!!

לפני 5 שנים